17 december 2021
20:00

Mälarhöjdens IK Fotboll 1

Referat: IF Brommapojkarna-3 - Mälarhöjdens IK Fotboll 1

Sista matchen innan juluppehållet spelas fredag kväll och det kändes som att vi redan tagit helg i början av matchen. Den rätta intensiteten finns inte riktigt där och mot ett välorganiserat motstånd blir det då tufft. Vi hamnar även i underläge och förmår inte etablera det snabba spel vi vill förutom under korta stunder. Andra perioden är lite bättre och när vi får till ett bra anfall utmed högerkanten och en hård passning mot bortre stolpen där debuterande Norah stormar fram så gör vi 1-1. Tyvärr släpper vi dock in 1-2 direkt efter det.
Inför fjärde perioden pratar vi om att vi ju kan bättre och att vi ska våga mer och ta ut de sista krafterna. Det leder till att Oliva får iväg ett lika avigt som välplacerat skott vid bortre stolpen fram till 2-2 i början av fjärde. Några minuter spelare får Linnea ett halvöppet läge från vänster och får in bollen under målvakten fram till 3-2. Efter det etablerar vi ett stabilt försvarsspel och håller undan. Så även om inledningen av matchen hade en del övrigt att önska så var det en stark insats av tjejerna att lyfta sig i fjärde perioden. Seger!